Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlandse ouderen erg goed af in Europa

Nederlandse ouderen zijn zeer goed af vergeleken met leeftijdsgenoten binnen de Europese Unie. Vergeleken met de andere landen hoeven ze veel minder te vrezen voor armoede en sociale uitsluiting.

Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat over 2011. In Nederland moet slechts 6,9 procent van de ouderen armoede en uitsluiting vrezen. Alleen in Luxemburg is dat met 4,7 procent nog lager. In de buurlanden België (21,6 procent) en Duitsland (15,3 procent) is de groep arme ouderen relatief een stuk groter.

 

Arme Nederlanders 

Over het algemeen doet Nederland het vergeleken met andere EU-landen erg goed. In totaal 15,7 procent van de Nederlanders is arm, dreigt dat te worden of doet niet mee in de samenleving. Alleen Tsjechië doet het beter met 15,3 procent. In de hele EU zit 24,2 procent van de bevolking in de problemen. Bulgarije spant de kroon met 49,1 procent. Griekenland en Spanje, die hard door de crisis zijn getroffen, komen uit op respectievelijk 31 en 27 procent.

 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.