Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlandse student verpleegkunde in wereldwijde top 10

De Nederlandse Cok Steenbergen, student verpleegkunde aan het Albeda College in Rotterdam, eindigde gisteren in de top 10 van beste studenten verpleegkunde ter wereld tijdens het evenement Worldskills in Leipzig.
Nederlandse student verpleegkunde in wereldwijde top 10
Foto: WorldSkills Team Nederland

Cok won eind maart de finale van de Nederlandse Calibris Zorgtopper Wedstrijd. Als gevolg daarvan mocht hij meedoen aan een mondiale beroepenwedstrijd afgelopen weekend: de Worldskills in het Duitse Leipzig. Tijdens deze beroepenwedstrijd werken duizenden studenten van over de hele wereld verschillende opdrachten af, die worden beoordeeld door experts. De gouden, zilveren en bronzen medaille voor de sectie ‘Health and social care’ gingen uiteindelijk naar studenten verpleegkunde uit Singapore, Finland en Italië. Cok Steenbergen eindigde als achtste.

Worldskills

De WorldSkills zijn de zogenaamde wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden duizenden jonge vakmannen en –vrouwen in vakwedstrijdvorm om de titel beste vakman / -vrouw van de wereld. De vakwedstrijden zijn bedoeld om te zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van de vaktrots en  het ontwikkelen van de talenten van over de hele wereld. Uiteindelijk ging één deelnemer van het Nederlandse team er vandoor met goud: Simone de Meijere uit Hilversum voor het vak Etaleren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.