Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nederlandse verpleegkundigen helpen in Haïti

Medische teams met OK-verpleegkundigen van het AMC en het MC|Zuiderzee vertrekken vandaag naar Haïti om hulp te verlenen.  
Nederlandse verpleegkundigen helpen in Haïti

Ook chirurgen en anesthesiemedewerkers maken deel uit van de teams. De medewerkers hebben zich vrijwillig aangemeld voor de  uitzending. Zij gaan gedurende twee weken noodhulp verlenen op Haïti, in het ziekenhuis Notre Dam de Lourdes in PortAuPrince. Het team neemt zelf apparatuur en materialen, als hechtmateriaal, gazen en handschoenen, mee naar Haïti.

Noodhulp Haïti: traumachirurgische behandelingen
Duizenden Haïtianen wachten sinds de catastrofale aardbeving nog steeds op een medische behandeling. De vraag naar traumachirurgische behandelingen is veel groter dan de Haïtiaanse chirurgen op dit moment aan kunnen. Het AMC levert twee teams, vanuit het MC|Zuiderzee gaat één team naar Haïti. De teams vanuit het AMC onder leiding van dr. Kees Jan Ponsen, traumachirurg van het AMC, zullen honderden operaties uitvoeren. Na twee weken worden beide teams afgelost door twee nieuwe teams uit Nederland.

Medicijnen mee naar Haïti
Cordaid Mensen in Nood, lid van Samenwerkende Hulporganisaties, verwacht dat de teams tenminste vier weken bezig zullen zijn voordat het traumachirurgische werk af is. Alle medicijnen, medische instrumenten, verbandmiddelen, een autoclaaf en andere hulpmiddelen – bij elkaar 10m3 – gaan vanuit Nederland mee op het vliegtuig.

Door: redactie Nursing
MC|Zuiderzee / Blikopnieuws.nl

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.