Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Neem jezelf serieus bij seksueel grensoverschrijdend gedrag’

Seksuele intimidatie. Helaas komen veel zorgverleners hiermee in aanraking. Wat kun je doen tegen grensoverschrijdend gedrag van patiënten? Ymke Kelders van expertisecentrum Rutgers geeft tips.
Vrouw met hand.
Nadat mensen een seksueel getinte opmerking of aanraking als onprettig ervaren, treedt vaak de twijfel in. 'Bedoelde de ander het wel zo?' Foto Unsplash.
Premium

– ‘Kruip er maar lekker

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Van een nieuwe (licht dementerende) cliënt in de wijk kreeg ik te horen dat ik helemaal zijn type was en of we seks konden hebben. Rustig uitgelegd dat ik de wijkzuster was en dat dat dus niet kon. Maar ik begreep zijn behoefte wel. Tip: er zijn verschillende organisaties die gespecialiseerde seksverzorgenden kunnen inzetten bij cliënten met deze hulpvraag, want dat is het natuurlijk gewoon. Bij flauwe grapjes en zo: lik op stuk geven!

  2. Lees alle reacties
  3. Fijn dat dit eens aandacht krijgt. Wat ik nog “ mis” is de reactie tsja dat hoort een beetje bij het vak of de cliënt kan er niets aan doen. Mijns inziens hoort het nooit. En ja gesprek aangaan kan lastig zijn, maar je kan dan wel toewerken aan verandering.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.