Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Negen zwaargewonden door brand zorgcentrum

Negen mensen zijn maandag zwaargewond geraakt door de grote brand in zorgcentrum De Geinsche Hof in Nieuwegein. Vijf slachtoffers zijn naar verschillende brandwondencentra gebracht. Vier liggen er in het UMC Utrecht.
Negen zwaargewonden door brand zorgcentrum

Acht andere bewoners lagen maandagavond nog in het ziekenhuis. Zij zijn er minder slecht aan toe. In totaal liepen 49 mensen verwondingen op, aldus professor Loek Leenen van het UMC Utrecht. Volgens hem zijn de komende 48 uur cruciaal voor sommige zwaargewonden. De negen ernstig gewonden liepen brandwonden diep in de luchtwegen op.

Bedlegerig
De brand in het verpleeghuis ontstond maandagmorgen even na achten door nog onbekende oorzaak. Bijna 140 bewoners moesten het brandende pand verlaten. Het weghalen van de patiënten verliep hectisch. Het ging om veel bedlegerige mensen die met een rolstoel uit het brandende pand moesten worden gehaald.

Staatssecretaris
In het verpleeghuis wonen vooral dementerende ouderen. Maar er zitten ook jongere mensen die lichamelijke problemen hebben. Geevacueerde bewoners gingen naar omliggende zorgcentra. Volgens een woordvoerster van Stichting Zorgspectrum, waar De Geinsche Hof onder valt, ging het merendeel naar een zorgcentrum in Vianen. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten kwam er aan het eind van de middag op bezoek.

Op de foto: Een bewoonster van De Geinsche Hof is ondergebracht in het Hof van Batenstein in Vianen waar zij familie ontvangt.

Door: redactie Nursing

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Je kunt nog zoveel oefenen wat uiteraard goed is, echt helemaal voorbereid ben je als personeel nooit op elke calamiteit…
    Triest is wel dat de directie van deze instelling meldt dat het ontruimingsplan recentelijk goedgekeurd is door de brandweer. Dat is modern management, als het op papier maar klopt, klopt het in werkelijk ook, denkt men…

  3. Bij deze zie je maar weer eens hoe belangrijk het is om regelmatig ontruimingsoefeningen te houden. Nu waren er gelukkig bouwvakkers in de buurt, die door middel van een lege containerbak, mensen van het dak hebben afgehaald. Als zij en de nodig omstanders er niet waren geweest, waren er vele doden te betreuren geweest. Zlefs met een volledige dagdienst zijn er dan te weinig mensen..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.