Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Neuro gesloten wegens personeelstekort

Het Lucasziekenhuis in Winschoten, onderdeel van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG),  sluit tijdelijk de afdeling neurologie. Reden: bijna iedereen is ziek.
Neuro gesloten wegens personeelstekort

De vakgroep Neurologie van het Lucas ziekenhuis kampt met een groot capaciteitsprobleem: door ziekte zijn maar twee van de zes neurologen aanwezig. Voor hen werd de werkdruk te hoog, waardoor de kwaliteit van zorg in het geding kwam. Patiënten kunnen niet meer op de afdeling worden opgenomen en worden overgebracht naar de locatie Delfzicht in Delfzijl.

Verpleegkundigen gaan rouleren
Verpleegkundigen die werkzaam zijn op de afdeling neurologie in Winschoten, worden tijdelijk ingezet op andere afdelingen, of draaien diensten in Delfzijl. ‘Zeker met deze krapte in de vakantietijd, komt dat natuurlijk erg goed uit,’ aldus een woordvoerster van het ziekenhuis. De polikliniek neurologie in Winschoten blijft wel open.

Te hoge werkdruk neurologie
Het ziekenhuis voorziet geen problemen nu neurologieverpleegkundigen op andere afdelingen aan de slag gaan. ‘Onze filosofie binnen het ziekenhuis is er op gericht dat alle verpleegkundigen op alle afdelingen inzetbaar moeten en kunnen zijn.’

DvhN / Nursing
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.