Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Niet reanimeren a.u.b.

Ouderen worden soms tegen hun wil gereanimeerd omdat er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over wel of niet reanimeren.  
Niet reanimeren a.u.b.

Dit stellen artsen en verpleegkundigen in Zembla. Bekijk de uitzending.

2 REACTIES

  1. Zoals ik mijn Moeder nu lichamelijk,maar vooral ook geestelijk erg hard achteruit zie gaan, dan zou het bij mij geen waar zijn als ik na een herseninfarct toch nog in leven gehouden word, met de zekerheid dat het nooit nog beter zal gaan met haar geestelijke vermogens en dat haar broze fragiele lichaam met morfine een beetje pijnvrij gehouden wordt! Mijn ma beseft niet meer dat ze op deze wereld verblijft,en wij met de drie andere broers hopen dat ze niet te veel afziet. Zelf zeggen kan ze niet meer. Maar ik weet dat ze haar oude dag zoals nu ZEKER niet zo had door willen brengen. Darom pleit ik ervoor,zolang je bij je verstand bent zoals je heel je leven bent geweest, je MOET kunnen kiezen voor een waardig einde. Afzien,lijden,aftakelen,letterlijk gek en gestoord worden staat volgens mij in geen enkel Humaan geloof geschreven! Laat dus iedereen zo slim zijn zijn einde te kiezen voor je het niet meer kan of het niet meer zou kunnen beseffen. Er zullen natuurlijk weer wel mensen zijn die zeggen dat je de natuur z’n gang moet laten gaan. Maar dat zijn dan meestal mensen die de dingen waar ik het over heb nog niet mee hebben gemaakt, ofwel klakkeloos alles aannemen wat sommige vertegenwoordigers van religies zomaar even over hun lippen laten gaan, en zoals hun het zeggen, zo moet het dan lopen. Mensen, wees eens Humaan en laat een medemens niet langer afzien. Ik had ook kunnen schrijven,’laat een medemens niet langer afzien dan nodig is.’ Maar dat afzien is helemaal niet nodig in deze tijd. We leven niet in de middeleeuwen meer toch. Gegroet, Willekens Peter.

  2. Lees alle reacties
  3. Deze uitzending is hier op de afdeling een hot item en heeft vele tongen losgemaakt. Wat de verpleegkundigen betreft verplichte kost voor zowel “leken” als professionals (met name artsen, die het vaak moeilijk vinden om eea bespreekbaar te maken).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.