Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw boek: humor en verpleegkundigen

Ex-verpleegkundige en cabaretier Marcellino Bogers schreef een boek over humor en verplegen. Een korte recensie.

 

Humor is een officiële verpleegkundige interventie volgens McCloskey . Bogers ziet humor dan ook als een serieuze zaak voor verpleegkundigen. Met zijn boek wil hij verpleegkundigen handvatten geven om de lach in de verpleging in te zetten.

Goed gevoel

Verwacht geen lollige verhalen in deze uitgave. Het boekje is vooral een leerboek met theoretische achtergronden over humor. Als lezer krijg je inzicht in hoe humor in de patiëntenzorg werkt, wat wel kan en wat niet. Daarnaast geeft Bogers het advies aan verpleegkundigen humor ook voor henzelf te gebruiken. Bijvoorbeeld in conflicten met collega’s en om stoom af te blazen over moeilijke patiënten. Hij stelt dat humor helpt om positief op de werkvloer te staan en geen burn-out te krijgen.

Herkenning

De praktijkvoorbeelden zijn zeker grappig om te lezen en roepen echt een gevoel van herkenning op. De stappenplannen kunnen helpen bij het invoeren van humor als verpleegkundige interventie op de afdeling.

Bestellen ‘Humor als verpleegkundige interventie’

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.