Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw expertisegebied kinderverpleegkundige

V&VN Kinderverpleegkunde brengt een nieuw expertisegebied uit om kinderverpleegkundigen meer tools te geven voor het indiceren en organiseren van de verpleging in de eigen omgeving van het kind.
Nieuw expertisegebied kinderverpleegkundige
Foto: Wim van Ophem

Om kinderverpleegkundigen hier op voor te bereiden brengt V&VN Kinderverpleegkunde een nieuw expertisegebied uit. Daarnaast is V&VN Kinderverpleegkunde in gesprek met verschillende partijen, waaronder ZonMw, om te komen tot een zorgstandaard voor zorg aan zieke kinderen in de eigen omgeving. Jacobien Wagemaker, voorzitter V&VN Kinderverpleegkunde: ‘Het loslaten van het domein-denken en het in vertrouwen met elkaar samenwerken tussen branche-, patiënten- en kennisorganisaties en beroepsverenigingen vraagt veel geduld en volharding. Het is prachtig als je ziet dat het zijn vruchten afwerpt.’

Bijscholing kinderverpleegkundigen

Om de continuïteit van de complexe zorg te waarborgen in de overgang van het ziekenhuis naar thuis, volgen veel kinderverpleegkundigen na de zomer bijscholing. V&VN Kinderverpleegkunde ontwikkelt hiervoor de modules Werken met het medisch kindzorgsysteem en Indiceren en organiseren van zorg aan het zieke kind in de eigen omgeving.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.