Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: kindersite over ontlasting

De Maag Lever Darm Stichting lanceerde maandag 23 augstus de interactieve website www.poepie.info voor kinderen in de leeftijd van zes tot en met tien jaar. Spelenderwijs leren kinderen wat zij zelf kunnen doen om hun buik gezond te houden. Daarnaast biedt de site begrijpelijke informatie over de spijsvertering en informatie over mogelijke oorzaken van buikpijn en poepproblemen.
Nieuw: kindersite over ontlasting

Kinderen hebben vaak last van buikpijn: 10 tot 20 procent van de schoolgaande kinderen heeft regelmatig buikpijn en verzuimt hierdoor nogal eens van school. De website bevat naast informatie voor kinderen ook relevante informatie voor ouders en leerkrachten over poepproblemen bij kinderen.

De website
Op de preventiewebsite www.poepie.info wil de Maag Lever Darm Stichting kinderen op een interactieve manier kennis laten maken met het spijsverteringskanaal. Ze leren wat de invloed is van voeding en leefstijl op de spijsvertering. Door de verschillende informatie, spelletjes en opdrachten over vezelrijke voeding, voldoende lichaamsbeweging en gezond toiletgedrag leert een kind hoe hij buikpijn kan voorkomen. In de winkel van kruidenier Vezel kunnen kinderen bijvoorbeeld een ontbijt wegen. Hoe groener de weegschaal uitslaat, hoe gezonder het ontbijt. Als ze voldoende punten verzamelen met de spelletjes en opdrachten kunnen ze zorgen dat Poepie van zijn buikpijn afkomt. Ook kunnen kinderen een ‘buikfijnbewijs’ printen met een puntenscore.

Oorzaken buikpijn
Veel kinderen hebben last van buikpijn. Buikpijn bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen wordt er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden. Veel kinderen negeren de aandrang om naar de wc te gaan; ze durven niet of nemen er de tijd niet voor. Ook eten veel kinderen te weinig groente en fruit en nemen ze liever witbrood dan bruinbrood. Andere oorzaken kunnen zijn dat kinderen te weinig drinken en bewegen. Het is belangrijk dat ouders letten op de ontlasting van hun kinderen.

MaagLeverDarmStichting 
Door: redactie Nursing

Meer weten? Word nu abonnee van Nursing 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.