Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw kwaliteitsdocument VVT

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft samen met LOC Zeggenschap in zorg en Zorgverzekeraars Nederland het kwaliteitsdocument voor de sector verpleging, verzorging en zorg thuis verbeterd.

Instellingen in deze sector moeten vanaf 1 mei 2012 het kwaliteitsdocument 2012 gebruiken voor het aanleveren van gegevens.

 

Veilige zorg

In het kwaliteitsdocument staat welke gegevens zorginstellingen verplicht over het voorgaande jaar aan moeten leveren. De IGZ gebruikt de uitkomsten om te kijken of de zorg veilig en verantwoord is.

 

Indicatoren

Voorheen moesten instellingen de gegevens uit het kwaliteitsdocument aanleveren bij Zichtbare Zorg. Dit kan nog tot deze zomer. De rol van Zichtbare Zorg wordt in 2012 geleidelijk afgebouwd. Binnenkort wordt duidelijk waar instellingen de gegevens na de zomer moeten aanleveren.

Zorgsectoren zijn vanaf volgend jaar zelf verantwoordelijk voor het ontwikkelen van indicatoren, het opzetten van een data-infrastructuur om de gegevens te verzamelen en het bewerken van de gegevens tot vergelijkbare kwaliteitsgegevens.

 

Bron: IGZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.