Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties13

Nieuw: nachttweets voor nachtverpleegkundigen

Nursing komt met iets nieuws op Twitter: #nursingnacht. Speciale tweets voor verpleegkundigen in de nachtdienst, die gelijkgestemde collega's willen spreken.
Nieuw: nachttweets voor nachtverpleegkundigen

Verpleegkundige en Nursing-blogger Sandra Kleefstra schreef er al een blog over: Twitteren tijdens de nachtdienst. ‘Als ik kan, open ik Twitter. Daar is altijd wel iemand wakker. Soms tweet ik iets en dan antwoordt er een medenachtbraker. Samen is de nacht korter. Samen ben je een beetje minder zielig.’

Steuntje
Om je een steuntje in de rug te bieden tijdens rustige nachturen biedt Nursing vanaf haar twitter account @nursing_nl ’s nachts een FeelGood tweet, een goede tip of speciale nachtactie. Speciaal voor jullie, omdat wij weten hoe het voelt om verpleegkundige in de nachtdienst te zijn.

Verpleegkundigen in de nacht
Om nachtdiensters in de verpleegkunde te filteren uit alle brandweermannen, beveiligers of politiemannen die óók nachtdienst hebben, maken we gebruik van de hashtag ‘nursingnacht’ (#nursingnacht). Naast het ontvangen van nachtelijke boodschappen kunnen je hierdoor zelf contact met andere wakkere verpleegkundigen zoeken. Hoe? Door ‘#nursingnacht’ te gebruiken in je eigen tweets en zoekopdrachten. 

Zien we je daar? Bezoek ons op www.twitter.com/nursing_nl.

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Tegenwoordig kun je ook via Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Ga naar
www.facebook.com/VakbladNursing

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl

13 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Leuk initiatief alleen voor mij persoonlijk onzin. Afgelopen nacht was ik blij dat ik zo tegen een uur of 5 even wat kon eten en drinken, heb de hele nacht lopen rennen. Twitter? Leuk voor di nachtdienten die zich ‘snachts vervelen. Mij zullen ze er echter niet zien!

 3. Ik geloof dat hier alleen wat senioren zitten die social-media schuw zijn. Als iemand tijdens zijn nachtdienst wil twitteren, doet diegene dat toch wel, met of zonder gezamenlijke ‘hashtag’. Mensen die zonder collega’s in de nachtdienst zitten, drinken toch ook wel eens koffie? Jammer dat er zo op gereageerd wordt!
  Mijn inziens is dit een leuk initiatief, waardoor verpleegkundigen misschien wat dichter tot elkaar kunnen komen!

 4. Mooi initiatief!
  Natuurlijk, patiënten gaan altijd voor. Maar voor mijn patiënten hoop ik altijd dat ze lekker slapen, weinig door mij gestoord hoeven te worden voor infuus, medicatie etc. En ik hoop al helemaal niet voor mijn patiënten dat ik druk met ze ben ’s nachts, dat is voor hun meestal een veeg teken.
  Tuurlijk werk ik ’s nachts het liefst hard als verpleegkundige. Maar als iedereen lekker slaapt, stabiel is en er geen klusjes of administratie meer te doen is, dan is het toch fijn om met mede-nachtbrakers te kletsen?
  Oh, en Frank: ik ben verpleegkundige met hart en ziel, maar toch viel mn afgelopen nachtdienst me zwaar. ben ik dan geen goede zuster?

 5. Ik dacht dat er zo’n onderbezetting was in verpleeghuizen bijvoorbeeld, vooral ’s nachts. Hebben jullie niks beters te doen? Of worden die patiënten dan nog lastiger als er om een po gevraagd wordt en jullie lekker zitten twitteren? Wat een verkeerd signaal wordt hiermee af afgegeven, neem me niet kwalijk hoor.

 6. Verzorgenden moeten net als leerlingen juist extra werken dus die hebben geen tijd om te twitteren 🙂 Bij ons in het ziekenhuis is er zelfs een interne chat functie op de computer om in de nacht (en overdag/’s avonds) door collega’s gestalked te worden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.