Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: online keuzehulp alternatieven vrijheidsbeperking

Kijk op de handige online keuzehulp welke alternatieven er zijn voor vrijheidsbeperking.
Nieuw: online keuzehulp alternatieven vrijheidsbeperking

Een aantal vragen leiden je naar alternatieven voor vrijheidsbeperking. De keuzehulp is gebaseerd op de Alternatievenbundel van Vilans. ‘Soms bestaan alternatieven uit simpele dingen die je overal kunt kopen. Soms gaat het meer over bejegening en tegemoet komen aan de voorkeuren van een cliënt. Soms is het iets heel simpels waar je maar net op moet komen, en soms moeten verschillende producten gecombineerd worden om een goed alternatief te vormen’, aldus Vilans.

Volgens Vilans is vrijheidsbeperkende maatregelen verminderen of afbouwen bijna altijd mogelijk. De Vilans Hulpmiddelenwijzer biedt verzorgenden en verpleegkundigen een actueel en volledig overzicht. De informatie is onafhankelijk en zonder commercieel belang. De keuzehulp ‘Alternatieven voor vrijheidsbeperking’ is een nieuw onderdeel van deze Hulpmiddelenwijzer. De Vilans Hulpmiddelenwijzer wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS. Klik hier om te hulpmiddelenwijzer te bekijken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.