Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Nieuwe opleiding voor verzorgenden: VIP

Er is een nieuw concept gestart met de opleiding verzorgende ig.
Nieuwe opleiding voor verzorgenden: VIP

ROC Nova College en Zorgbalans starten de opleiding Verzorgende ig in een nieuw concept: Verzorgende in de praktijk (VIP). Speerpunt is dat de studenten direct in de praktijk leren. De studenten leren vanaf het begin vooral in woonzorglocaties of buurtteams van Zorgbalans. Daar lopen ze stage én volgen ze de meeste lessen. De overige lessen volgen ze op het Nova College. Het laatste jaar kunnen de studenten werken en leren combineren. De bestuursvoorzitters Anja Schouten (Zorgbalans) en Hans Snijders (Nova College) gaven 21 augustus de aftrap tijdens de eerste les van de eerste groep studenten in Verpleeghuis Velserduin in Driehuis en IJmuiden.

Gratis downloaden: toolkit stagiaires in de zorg

Omdat de studenten naast de stage ook de meeste lessen bij de zorgorganisatie volgen, sluiten theorie en praktijk optimaal op elkaar aan, aldus Zorgbalans. De eerste twee leerjaren volgen de studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol): les en stage. Voor het derde jaar kunnen studenten die dat willen, solliciteren op een leerwerkplek en overstappen naar de beroepsbegeleidende leerweg (bbl): werken en leren. Bovendien kunnen studenten in de schoolvakanties al starten met vakantiewerk bij Zorgbalans.

Anja Schouten: ‘Er verandert veel in de zorg. Wat nooit zal veranderen is dat we goede mensen nodig hebben. Zorgbalans maakt strategische personeelsplanningen, zodat we weten hoeveel en welke mensen we de komende jaren nodig hebben. Vandaar dat we investeren in een nieuwe opleiding dicht bij de praktijk en leidend tot een mooi toekomstvast diploma. Zodat we ook de komende jaren nog veel cliënten passende zorg kunnen bieden.’

5 REACTIES

  1. Vindt het erg goed dat je meer in de praktijk bezig bent. Want het volgen van lessen op school, sluit soms niet aan bij je leerwerk plek. Hoop alleen dat het geen start en einde opleiding wordt. Dat het door alles wat er nu gebeurt in de zorg. Want dat zou zonde zijn. En hopelijk komt deze vorm van les ook binnen meerdere verzorgingstehuizen, thuiszorg organisaties en particuliere woonvoorzieningen etc.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.