Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Nieuw: thuiszorg voor homoseksuele ouderen

Onlangs is Gay Care Amsterdam van start gegaan: een thuiszorgorganisatie die zich richt op roze ouderen die thuiszorg nodig hebben.
Nieuw: thuiszorg voor homoseksuele ouderen

Deze organisatie richt zich specifiek op homo- en biseksuele ouderen die thuiszorg nodig hebben. Dit om twee redenen: vaak hebben homoseksuele ouderen geen netwerk -zoals kinderen- om op terug te vallen. Met oog op de transities in de zorg probeert Gay Care Amsterdam in te spelen op een groeiende vraag naar thuiszorg.

De andere reden is dat roze ouderen volgens directeur Jan Nieuwenhuizen nog vaak worden gediscrimineerd: ‘Mensen voelen zich onveilig. Dan krijg je situaties waarin mensen bijvoorbeeld de foto’s van hun partner gaan verstoppen en thuiszorgmedewerkers niet durven te vertellen over hun leven. Uit onderzoek blijkt dat die situaties in zorginstellingen zeer regelmatig voorkomt. Dan kun je nagaan dat dit nog veel meer gebeurt in een situatie waarin mensen nog kwetsbaarder zijn, thuis met een thuiszorgmedewerker. Bij een speciale thuiszorgorganisatie voor deze groep weet je zeker dat homoseksualiteit geen probleem is’, aldus Nieuwenhuizen tegen NOS.

Wat vind jij van dit initiatief? Laat je reactie hieronder achter!

5 REACTIES

  1. Mooi, we zijn het dus met elkaar eens! Da’s mooi! Maar nu al die anderen nog. Zijn er lezers van deze site die er wel voor uit durven komen dat zij qua zorg verlenen moeite hebben met andersdenkenden, anderslevenden? Een dialoog hierover helpt beter om begrip te krijgen voor elkaar, maar vooral ook voor de zorgverlener, die zich hoe dan ook in een hoek geduwd voelt waar hij/zij zich niet thuis voelt. Wat vinden jullie?!

  2. Lees alle reacties
  3. Helemaal akkoord met J Kaldenhoven. Dat dit zich nog voordoet in onze sector, is iets waar we ons voor zouden moeten schamen.
    Naar mijn mening zou niemand met vooroordelen tov holebi’s, anderstaligen, … zichzelf verpleegkundige, zorgkundige, verzorgende noch helper mogen noemen. Hoe men in zijn privéleven tov deze mensen staat, hoort compleet los te staan van de attitude tov hen ‘on the job’.
    Ook wil ik graag even onderstrepen wat Daniëlle Martens-Hetharia zei: de eed tekent ons als zorgverleners.
    Volgen we die eed niet, zijn we dan wel nog zorgverleners?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.