Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw tijdelijk bestuur UMC St Radboud

NIJMEGEN - Het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen heeft dinsdag een nieuw tijdelijk bestuur benoemd. Per 1 juni zullen professor dr. D.J. Ruiter en dr. P. Ros in de Raad van Bestuur zitting nemen. Professor dr. N. Urbanus is als adviseur benoemd, zo maakte het ziekenhuis bekend.
Nieuw tijdelijk bestuur UMC St Radboud

Het tijdelijk bestuur krijgt tot 1 oktober de kans om de hartchirurgie voor volwassen patiënten weer goed te laten draaien, de kwaliteit van zorg te waarborgen en de communicatie naar patiënten te verbeteren.

Onderwijs
Dr. Ruiter zal optreden als waarnemend voorzitter en decaan en is verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek. Dr. Ros zorgt voor de financiën en beheerszaken. Dr. Urbanus zal het bestuur vooral adviseren over patiëntenzorg.

Sterftecijfer
De crisis in het Radboudziekenhuis ontstond enkele maanden geleden door problemen bij hartchirugie bij volwassen. Het sterftecijfer onder patiënten lag daar hoger dan na soortgelijke behandelingen in andere ziekenhuizen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelde samen met het ziekenhuis een onderzoek in en concludeerde eind april dat de leiding van hartchirurgie ernstig had gefaald. Door ruzies en slechte communicatie was de medische zorg onder de maat. Hartchirurgie heeft niet meer plaats in het ziekenhuis, wel worden andere hartpatiënten geholpen.

Schoon schip
Bestuurders van het St Radboud, onder wie ook de Raad van Bestuur, legden na het vernietigende rapport van de Inspectie hun functie neer. Het ziekenhuis begint pas weer met hartchirurgie als er schoon schip is gemaakt. Chirurgische patiënten worden tot die tijd ondergebracht in andere ziekenhuizen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.