Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw tijdschrift voor praktijkondersteuners

HOUTEN - Het tijdschrift Huisarts & Wetenschap, het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgever Bohn Stafleu Van Loghum gaan een tijdschrift voor praktijkondersteuners uitgeven. 

Praktijkondersteuners rukken op in de huisartsenzorg. Voorschrijven mogen ze nog niet, maar ze worden steeds belangrijker. Beroepsmatig hebben ze nog geen eigen vereniging. Alhoewel sommigen zich hebben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA), de Eerste Associatie van Diabetesverpleegkundigen (EADV) of bij de Landelijke Vereniging voor Wijkverpleegkundigen (LVW), zou de doelgroep problemen hebben met het vinden van inhoudelijke informatie.

Kwaliteit van zorg
Dat zijn volgens uitgever BSL en het NHG de redenen om een nieuw tijdschrift te maken voor professionals die zich op hbo- of academisch niveau bezighouden met praktijkondersteuning in de eerste lijn. Men hoopt ook onderzoekers op het gebied van kwaliteit van zorg aan zich te kunnen binden, en zelfs de huisartsen zelf.

Onderzoek
Het tijdschrift publiceert onderzoeksresultaten op het gebied van praktijkondersteuning en state-of-the-art artikelen. De redactie werkt volgens het redactiestatuut van H&W en is onafhankelijk. Het eerste nummer verschijnt in juni/juli.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.