Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe beroepscode verpleegkundigen en verzorgenden gepresenteerd

Vanmiddag is de nieuwe beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden gepresenteerd. In deze nieuwe versie van de Beroepscode hebben voor het eerst alle verschillende beroepsverenigingen en vakbonden samengewerkt.
Nieuwe beroepscode verpleegkundigen en verzorgenden gepresenteerd
Foto: Arno Massee

Naast de vernieuwde beroepscode is er ook een poster te downloaden, waarop de belangrijkste punten uit de beroepscode staan zonder verdere toelichting. Beide documenten zijn te downloaden onderaan dit bericht.

Samenwerking

Voorheen waren er maar liefst vier beroepscodes voor verpleegkundigen en verzorgenden, van verschillende beroepsverenigingen en vakbonden. Nu is voor het eerst samengewerkt door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), NU’91, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, Healthcare Christian Fellowship Nederland (HCF), Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) sector Gezondheidszorg en Welzijn ‘Het Richtsnoer’ en CGMV vakorganisatie voor christenen.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.