Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Nieuwe CAO online

De definitieve versie van de Cao ziekenhuizen 2009-2011 staat nu online.
Nieuwe CAO online

De Cao Ziekenhuizen 2009-2011 is inmiddels definitief door alle partijen goedgekeurd. De digitale versie van de nieuwe Cao-tekst is nu online beschikbaar. Je vindt de tekst op de website van de NVZ onder de knop Arbeidszaken (menu links op de homepage).

Ga direct naar de nieuwe CAO Ziekenhuizen 2009-2011.

4 REACTIES

 1. Een grote verslechtering om in de zorg te werken.De 55+regeling valt weg,dus geen vrije weekenden en feestdagen meer.Eerst mag je hier van genieten en op een dag ,moet je weer alle diensten gaan werken.
  Waar lijkt dit op? Ga niet in de verzorging, maar zoek maar een goede werkgever.

 2. Lees alle reacties
 3. Wat een tamme reacties en zo weinig. Zijn de ouderen moe van het strijden of zijn ze zo apathisch geworden dat ze maar weer met zich laten sollen.
  Het is toch onaanvaardbaar dat er van ons, na zoveel jaar te hebben uitgekeken naar een geregeld leven met voldoende rust en geen nachtelijk gespook meer door weer en wind wordt verwacht dat we met onze stijve ledematen na het slapen maar weer bij nacht en ontij aan het werk gaan in de bereikbare diensten.Een grof schandaal! Maar het gaat niet werken let maar op ; een deel zal afbranden en een deel zal nar priveklinieken gaan waar je geen diensten hoeft te doen. Ok- en anesthesie assistenten kunnen overal terecht dus maak ze vooral het leven zuur dan gaan misschien de botte werkgevers ook iets leren en dat is dat korte termijn denken niet loont.

 4. Als 60 jarige moet ik weer bereikbare diensten draaien! Het betekent voor mij dat ik na een werkdag van 8 uur in acute situaties meerdere uren door moet werken of in de nacht na een dagdienst wordt opgeroepen om naar het ziekenhuis te komen. Helaas is dit geen uitzondering. En voor mij onaanvaardbaar. Fysiek heb ik op 60 jarige leeftijd nu eenmaal meer tijd nodig om te herstellen. Al met al is het toch een vreemde ontwikkeling, want het is toch de bedoeling dat ouderen langer werken? Welke voorwaarden zijn hier dan voor nodig? In ieder geval niet het draaien van de bereikbare diensten. Overigens kan ik nog wel aanvaarden dat ik alle diensten weer moet draaien, maar de bereikbare diensten echter zie ik echt niet zitten.

 5. De nieuwe Cao ziekenhuizen is een regelrechte verslechtering van de arbeidsvoorwaarden voor 55+ers.
  Zij moeten alle bereikbaarheids-, onregelmatige diensten etc. weer gaan draaien. Het meest stuitend is nog wel het ontbreken van een fatsoenlijke overgangsregeling. Zij die nu 59 of 60 jaar zijn en die bac-diensten al enkele jaren niet meer behoefden te draaien, moeten dat nu opeens weer volledig gaan doen.
  Het is tekenend dat er eigenlijk geen enkele respect meer is voor de oudere werknemer. Ik schaam me voor de onderhandelaars die dit hebben laten gebeuren.
  Schande!
  Ik kan iedereen die in de zorg werkt of wil gaan werken maar een advies geven: zoek een andere fatsoenlijke werkgever.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.