Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao UMC definitief

De werknemersorganisaties CMHF (waar NU'91 deel van uitmaakt), AC/FBZ en CNV Publieke Zaak stemmen, na een ledenraadpleging, in met het eindbod dat de NFU op 11 mei jl. deed voor een nieuwe cao.
Nieuwe cao UMC definitief

De Abvakabo FNV heeft aangegeven op basis van de ledenraadpleging voorlopig niet tot ondertekening over te kunnen gaan. Desondanks betekent dit dat er nu sprake is van een cao-akkoord. De nieuwe cao loopt van 1 maart 2011 tot 1 april 2013 en geldt voor alle UMC- medewerkers.

Salarisverhogingen
De in de cao gemaakte afspraken leiden ertoe dat medewerkers per augustus 2011 een structurele loonsverhoging van 1% ontvangen en op 1 augustus 2012 een verhoging van 1,6%. In december 2012 volgt een éénmalige uitkering van 0,25% van 12 maal het in november geldende salaris.

Persoonlijk budget
Iedere medewerker behoudt het persoonlijk budget voor persoonlijke ontwikkeling van jaarlijks 1% van het jaarsalaris. In 2013 wordt het persoonlijk budget verhoogd naar 1,3% van het jaarsalaris.

Vernieuwingsagenda
In de komende periode wordt door werkgevers en werknemers gewerkt aan projecten en pilots van de zogenoemde Vernieuwingsagenda. De vernieuwingsagenda werd bij ingang van de vorige cao-periode opgesteld en heeft tot doel samen te werken aan het realiseren van een volwaardige arbeidsrelatie. Een volwaardige arbeidsrelatie bestaat tussen fitte medewerkers met een werkzekerheid aan de ene kant en werkgevers in een professionele en flexibele 24-uursorganisatie aan de andere kant.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.