Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nieuwe cao voor verpleegkundigen en verzorgenden VVT

Er is een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de ongeveer 450.000 medewerkers in de thuis- en verpleeghuiszorg. Werkgevers en werknemers bereikten daarover vandaag een akkoord.
Nieuwe cao voor verpleegkundigen en verzorgenden VVT

Zorgmedewerkers in de VVT krijgen een loonsverhoging van ruim 2%. Verder staan er in de cao onder andere afspraken over de arbeidstijden en de ontwikkeling van arbeidsvoorwaarden in de toekomst. Medewerkers die afgelopen periode een loonschaal lager zijn beland, krijgen dat in stappen weer terug.

Vaste gezichten

In de nieuwe cao krijgen zorgmedewerkers een vast aantal uren. Over de werktijden hebben de cao-partijen afgesproken dat nulurencontracten alleen in uitzonderlijke situaties afgesloten zullen worden. ‘Daarmee stoppen we de doorgeslagen flexibilisering,’ zegt onderhandelaar Lilian Marijnissen van Abvakabo tegen de NOS. De huidige nulurencontracten veroorzaken volgens de vakbond niet alleen onzekerheid bij de medewerkers. ‘Voor cliënten betekent de flexibiliteit dat ze vaak nieuwe gezichten te zien krijgen. Dat vermindert nu met het vaste aantal uren in de nieuwe cao.’

De cao zal lopen van 1 september 2014 tot 1 april 2016. Voor de nieuwe cao werd maanden actie gevoerd in tientallen verpleeg- en verzorgingshuizen.

Nieuwe cao vvt: de belangrijkste punten voor verpleegkundigen en verzorgenden

Wat beteken de nieuwe cao vvt concreet voor verpleegkundigen en verzorgenden? Nursing zet samen met Rolf de Wilde, onderhandelaar bij vakbond NU’91, de belangrijkste punten op een rij. Lees meer >>>

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.