Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao VVT definitief

De achterban van vakbond FBZ heeft unaniem ingestemd met het cao VVT akkoord. Hiermee is de nieuwe cao VVT een feit.

Vorig jaar zegden vakbonden ABVAKABO FNV, NU’91 en de CNV Publieke Zaak cao VVT op. Ze willen graag verbeteringen aanbrengen in de nieuwe cao, en daarvoor moest de cao formeel opgezegd worden. Vervolgens gingen de vakbonden met de werkgeversorganisaties onderhandelen over een nieuwe cao VVT.

 

Zonder Abvakabo FNV

Dit ging niet zonder slag of stoot. De werkgeversorganisaties liepen bij de onderhandelingstafel weg omdat ze de eisen van Abvakabo FNV buitensporig vonden. Uiteindelijk werd er zelfs een akkoord gesloten zónder deze vakbond. ‘Onbegrijpelijk’, vond woordvoerster Lilian Marijnissen, ‘aangezien er nu een akkoord gesloten is met vakbonden die vier procent van de werknemers in de VVT vertegenwoordigen.’ De Abvakabo FNV is goed voor zo’n tien procent.

 

Acties

De vakbond was druk met acties tegen het nieuwe cao VVT akkoord, tot ergernis van de werkgeversorganisaties. Zo werden verpleeghuizen bezet, en ging de Tour voor Zorg van start. ‘De werkgevers willen er snel vanaf zijn met een akkoordje, maar dan is de consequentie dat wij doorgaan met actievoeren’, aldus Marijnissen in de actieweblog die zij bijhield voor TVVonline.

De nieuwe cao VVT is geldig tot 31 augustus 2013. 

 

Bron: FBZ / Abvakabo FNV 

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.