Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Nieuwe cao VVT is definitief

Nu ook de leden van FBZ akkoord zijn met het principe-akkoord, ligt er definitief een een nieuwe cao VVT.
Nieuwe cao VVT is definitief

Dit meldt Aad Koster, directeur van ActiZ, op Twitter. Vorige week stemde de achterban van werkgeversorganisatie ActiZ in en al eerder die van de vakbonden CNV en NU’91. Het wachten was op de leden van Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg (FBZ), die gisteren aan de redactie van TVVonline lieten weten te hebben ingestemd met de nieuwe cao voor 430.000 werknemers in de verpleeg- en verzorgingstehuizen, de thuiszorg en de kraamzorg.

Onderhandelingen
Eind mei bereikten de werkgeversorganisaties en de vakbonden na moeizame onderhandelingen een principe-akkoord.  Het overleg strandde verschillende keren. De Avakabo FNV kon zich uiteindelijk niet vinden in het principe-akkoord en haakte af.

Zorg en Welzijn
Door: redactie Nursing 

Gerelateerd:
– In Nursing juli-augustus vind je de belangrijkste wijzigingen voor verpleegkundigen in de nieuwe cao VVT. Neem een abonnement op Nursing.

Wat vind jij van de nieuwe cao VVT? Laat een reactie achter onder dit bericht.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @ Dennis, ik ben al jaren uitgekeken op de arrogantie van de grote bonden zoals de FNV die al lange tijd geen oog meer lijken te hebben voor de mensen op de werkvloer. Zij kijken vooral te kijken naar de wensen van de gemiddelde FNV stemmer en willen deze volgens mij vooral te vriend houden. Zij doen dit, denk ik, om de grootste partij te blijven maar hebben hierdoor minder oog op wat het ‘beste’ is voor de beroepsgroep. De kleine partijen hebben meer en beter contact met hun achterban en kiezen volgens mij eerder voor een oplossing die voor hun leden en het vak in het algemeen als positief gezien wordt. Geen politieke machtsspelletjes en dat waardeer ik.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.