Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao VVT is definitief

Nu ook de leden van FBZ akkoord zijn met het principe-akkoord, ligt er definitief een een nieuwe cao VVT. Dit meldt Aad Koster, directeur van ActiZ, op Twitter.

Vorige week stemde de achterban van werkgeversorganisatie ActiZ in met het CAO-akkoord en al eerder die van de vakbonden CNV en NU ’91. Het wachten was op de leden van Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg (FBZ),  die dus naar verwachting hebben ingestemd met de nieuwe cao voor 430.000 werknemers in de verpleeg- en verzorgingstehuizen, de thuiszorg en de kraamzorg.

 

Afspraken
In de nieuwe cao voor 2012 en 2013 is een loonsverhoging van 2,2 procent afgesproken, verspreid over anderhalf jaar. Daarnaast worden de jeugdlonen gefaseerd afgeschaft en zijn er afspraken om met medewerkers grote contracten af te sluiten en de arbeidsduur uit te breiden. Verder gaat de wachtdienstvergoeding in de kraamzorg gefaseerd met 30 procent omhoog. Ook komt er een experiment waarin de regelruimte en autonomie van de professionals worden uitgebreid.

Onderhandelingen

Eind mei bereikten de werkgeversorganisaties en de vakbonden na moeizame onderhandelingen een principe-akkoord.  Het overleg strandde verschillende keren. De Avakabo FNV kon zich uiteindelijk niet vinden in het principe-akkoord en haakte af.

 

Bron: Nursing / Zorg en Welzijn

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.