Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe desinfectiemethode MRSA

Het Bronovo ziekenhuis in Den Haag heeft een gloednieuwe desinfectiemethode in gebruik genomen in de strijd tegen MRSA. De geavanceerde methode is gebaseerd op het vernevelen van waterstofperoxide.
Nieuwe desinfectiemethode MRSA

‘Fogging’ of het vernevelen van waterstofperoxide is het nieuwe middel tegen MRSA en andere ziekenhuisbacteriën, zo werd maandag bekendgemaakt tijdens een presentatie in het Haagse Bronovo ziekenhuis. De methode is ontwikkeld door schoonmaakbedrijf Alpheios. Besmette ruimtes kunnen door het vernevelde desinfectiemiddel binnen enkele uren worden schoongemaakt en hoeven niet meer helemaal worden leeggeruimd en nagespoeld.

Kostenbesparing
Ook gaat de afdeling niet achter slot en grendel. ‘De techniek is zodanig dat het per kamer de afdeling doorgaat. Er hoeft niet meer een complete schoonmaakploeg de ruimte in’, liet algemeen directeur Roger van Wersch van Alpheios weten. Wanneer het desinfectieproces is voltooid, kan de ruimte direct worden gebruikt. ‘Dat is een enorme kostenbesparing voor de gezondheidszorg’, aldus Van Wersch. 
 
Door: redactie Nursing
FarmaActueel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.