Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘Nieuwe directeur V&VN moet verpleegkundige zijn’

De directeur van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland houdt er op 1 april 2012 mee op. ‘Een verpleegkundige achtergrond blijkt voor de functie van directeur belangrijk te zijn,’ aldus woordvoerster Monique Roedoe van V&VN tegen Zorgvisie.
'Nieuwe directeur V&VN moet verpleegkundige zijn'

Atie Schipaanboord heeft in goed overleg ervoor gekozen haar loopbaan elders voort te zetten, aldus woordvoerster Roedoe van V&VN tegen Zorgvisie. ‘Het ontbreken van een verpleegkundige achtergrond werd voor de V&VN en voor Atie Schipaanboord zelf steeds meer als gemis ervaren,’ zegt Roedoe. ‘Dat was een jaar geleden ook al het geval, maar in de loop van de tijd kom je er met elkaar achter die beroepsinhoudelijke achtergrond nodig is.’ De directeur heeft deze week intern aangekondigd te willen vertrekken per 1 april 2012. ‘Haar eigen keuze’, aldus de woordvoerster.

Vanaf 1 januari 2010 leidt Schipaanboord de beroepsvereniging. Daarvoor was Schipaanboord een jaar lang directeur Beleid en Innovatie bij de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie.

Voorzitter
Vorige week werd bekend dat de voorzitter van V&VN, Marian Kaljouw, vanaf 1 april 2012 overgaat naar het College van Zorgverzekeringen. Zij is de beoogd voorzitter van de nieuw in te stellen Sectie Zorgberoepen en Opleidingen.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing en Social Media
Redacteur Nienke van Nursing houdt je via Twitter en Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Volg @nursing_nl of ga naar www.facebook.com/VakbladNursing

Nursing Event
Het Nursing Event is ons jaarlijkse vakevenement voor verpleegkundigen, dit jaar op donderdag 8 en vrijdag 9 december in De Reehorst te Ede. Met op 8 december de finale van de Nursing Challenge!
Meer informatie en aanmelden.

4 REACTIES

  1. Nou ja,het is een algemeen bekend verschijnsel, dat juist de mensen die niet weten wat verpleegkundige zijn en/of verzorgende, de beroepsgroep wel wil vertellen hoe het moet, maar dat helemaal niet kan.Die frictie is niet alleen bij V&VN te zien, die is er overal waar “beroepsvreemden”zich bemoeien met het vak en dat om gaan zetten in: wat is er te halen.Dan verzanden we in het omrekenen van handeling in tijd en geld.
    Ik draai nu 50 jr mee en denk wel wat gezien te hebben. Als we het hebben over ons vak, dan spreken we een andere taal dan de personen die zeggen mij te vertegenwoordigen.Ik hoor dan zelfs dingen waar ik het helemaal niet mee eens ben.
    Ik geef nog les en zo middenin de jonge mensen staande denk ik: er is veel veranderd, maar tegelijk ook weer niet.En alleen de beroepsgroep kan dat begrijpen.Ik zie dus dat de vervangster van mevrouw Schipaanboord een verpleegkundige moet zijn en vind het alleen vreemd, dat die dame er zo lang over heeft gedaan om dat in te zien

  2. Lees alle reacties
  3. Kunnen we dan niet meteen maar die hele V&VN opdoeken. Die club die denkt de verzorgende en verpleegkundige beroepsghroep te vertegenwoordigen, maar eigenlijk niks meer is dan een poging om het braafste kindje van de klas te zijn vanuit een minderwaardige blik op deze zelfde beroepsgroep. Oprollen, inpakken en wegwezen met die club!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.