Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe hoogleraar hospicezorg

Oncologieverpleegkundige en verplegingswetenschapper Saskia Teunissen is sinds 1 januari hoogleraar Hospicezorg aan de Universiteit Utrecht. Het betreft een nieuwe leerstoel voor de Universiteit Utrecht.
saskia Teunissen hoogleraar hospicezorg aan de Universiteit Utrecht

Saskia Teunissen is als Universitair Hoofddocent verbonden aan de afdeling Medische Oncologie van het UMC Utrecht. Zij is ook directeur van het Academisch high care Hospice Demeter in De Bilt. Ze doet onder meer onderzoek naar de vraag hoe hospices het best ingepast kunnen worden in het huidige systeem van de gezondheidszorg. Ook gaat Teunissen een database opzetten waarin kenmerken van hospicepatiënten op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel gebied verzameld worden. De database kan bijvoorbeeld antwoord geven op de vraag welke problemen van invloed zijn op kwaliteit van leven en zorg en hoe de zorg beter afgestemd kan worden op de angsten, behoeften en voorkeuren van patiënt en familie.

De leerstoel Hospicezorg is een profileringsleerstoel, een tijdelijke leerstoel, op initiatief van de Associatie van High Care Hospices, mogelijk gemaakt door de Stichting Francinus de Wind.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.