Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe inhalatie-insuline ontwikkeld

Amerikaanse wetenschappers hebben wederom een insuline in poedervorm ontwikkeld die geïnhaleerd moet worden en via de longen door het lichaam wordt opgenomen.
Nieuwe inhalatie-insuline ontwikkeld

 

Eerdere poedervormen van insuline werden van de markt gehaald, omdat het vrijwel geen voordelen had ten opzichte van vloeibare insuline. Omdat de insuline in productie duurder was, werd deze niet genoeg verkocht.

Controleren van de suikerspiegel
De nieuwe synthetische insuline werkt volgens de fabrikant net zo snel als de aanmaak van insuline in het lichaam van niet-diabetici. Het inhaleren van insuline is bedoeld voor het controleren van de bloedsuikerspiegel na maaltijden, wanneer deze bij diabetici snel stijgt, aldus Amerikaanse wetenschappers dinsdag. In andere gevallen wordt een andere toedieningsvorm aangeraden. Volgens de wetenschappers werkt inhaleren met de nieuw ontwikkelde insuline niet alleen sneller, maar is het ook gemakkelijker in het gebruik en discreter.

Goedkeuring
Overigens moet het inhalatietoestel voor de insuline nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Door: redactie Nursing

Eerder in het nieuws
Minder insuline spuiten door antidepressiva
Inhalatie-insuline wereldwijd uit de handel

Meer achtergronden
Dossier diabetes

Meer weten? Abonneer je op Nursing

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.