Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe insulinepen moet doseerfouten voorkomen

Farmaceut Lilly brengt een nieuwe voorgevulde insulinepen met een 200 eenheden/ml maaltijdinsuline op de markt. De pen is ontwikkeld om eventuele doseerfouten te voorkomen.
Nieuwe insulinepen moet doseerfouten voorkomen

De officiële naam van de nieuwe insulinepen is Humalog® 200 eenheden/ml KwikPen™. Er bestond er al een met 100 eenheden/ml, de nieuwe is bedoeld voor patiënten die dagelijks meer dan 20 eenheden snelwerkende insuline nodig hebben. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de concentratie, de nieuwe pen bevat totaal 600 eenheden insuline in hetzelfde formaat pen (3ml) in plaats van 300 eenheden. Verpleegkundigen, artsen en patiënten moeten zich bewust zijn van deze verhoogde concentratie, aldus de farmaceut. Onderaan dit artikel vind je een document met alle informatie over de nieuwe insulinepen.

Doseerfouten

De voorgevulde pen is op de markt gebracht om zo eventuele doseerfouten te voorkomen. De doseringen hoeven niet omgerekend te worden. Op het doseervenster van de pen wordt exact aangegeven hoeveel insuline er wordt geïnjecteerd.

Advies

Humalog mag op advies van de arts worden gebruikt in combinatie met een langerwerkende humane insuline of orale sulfonylureumderivaten. De Humalog® 200 eenheden/ml KwikPen™ wordt ook volledig vergoed voor de behandeling van volwassen mensen met diabetes type 1 en type 2.

Alternatief voor vingerprik bij diabetes

Onlangs vertelden diabetesdeskundigen dat er nog vaak verkeerd wordt geprikt. Bekijk hier een filmpje dat wetenschapper Diederik Jekel over een nieuwe meetmethode maakte in opdracht TNO. Lees meer>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.