Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe kinder ic in UMCG

Vandaag neemt het Universitair Medisch Centrum Groningen de nieuwe kinder ic in het Beatrix Kinderziekenhuis in gebruik.
Nieuwe kinder ic in UMCG

 

De nieuwe afdeling omvat twaalf ic-bedden en acht high care-bedden. 

Patiëntjes
Het UMCG verwacht met de nieuwe afdeling jaarlijks ongeveer 900 kinderen intensive care-zorg te kunnen bieden. Tot nu toe zijn dat jaarlijks ongeveer 550 kinderen. Daardoor zal het minder vaak voorkomen dat het UMCG bij capaciteitsproblemen patiëntjes naar een kinder-ic in een ander deel van het land moet brengen. Een kinder ic is een voorziening die alleen in universitaire ziekenhuizen beschikbaar is.

Ouders
De kinder ic is veel lichter dan de oude ic, doordat de ruimte met uitzicht naar buiten is gebouwd. Dit komt het comfort van de kinderen ten goede. De kinder ic is verder zo gebouwd dat ouders en andere bezoekers gemakkelijker langs kunnen komen; er is meer ruimte om de bedden en er is een beperkte slaapmogelijkheid voor ouders gecreëerd. Ook zijn er meer kamers gekomen om gesprekken met de ouders te voeren.

Intensive care-zorg
De kinder ic van het Beatrix Kinderziekenhuis doet intensive care bij alle voorkomende behandelingen bij kinderen. Zowel de intensive care-zorg bij chirurgische ingrepen als bij complexe behandelingen na inwendige klachten vindt er plaats. Ook de postoperatieve ic-zorg na transplantaties bij kinderen gebeurt op deze kinder ic.

Ziekenhuisbacterie
De nieuwe afdeling is verdeeld over drie units: twee units met intensive care-bedden, een unit met high care-bedden. De units kunnen geheel zelfstandig functioneren. Zo kan er als er onverhoopt een uitbraak van een infectieziekte of ziekenhuisbacterie plaatsvindt, één unit worden ‘afgesloten’. Hierdoor is continuïteit van de zorg gewaarborgd.

De nieuwe kinder ic wordt officieel geopend met een symposium voor verpleegkundigen en artsen, waarin de ic in de volle breedte en diepte wordt belicht.

Door: redactie Nursing
UMCG

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.