Nieuwe meldcode kindermishandeling deze zomer van kracht

Het wetsvoorstel verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is aangenomen in de Tweede Kamer. Alle partijen hebben voor het wetsvoorstel gestemd. Het wetsvoorstel kan nu worden ingediend bij de Eerste Kamer. De verwachting is dat rond de zomer 2013 de wet van kracht wordt.
Nieuwe meldcode kindermishandeling deze zomer van kracht

 

De V&VN Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld ondersteunt verpleegkundigen en verzorgenden in hun aanpak van kindermishandeling of huiselijk geweld, zodat de slachtoffers (en hun gezinnen) op tijd passende hulp krijgen. De meldcode legt uit wat kindermishandeling en huiselijk geweld betekenen en beschrijft de stappen die verpleegkundigen en verzorgenden moeten zetten bij vermoedens van mishandeling of geweld, afhankelijk van hun werkomgeving.

Zakkaartje kindermishandeling
Van de V&VN Meldcode is ook een handzame samenvatting en een zakkaartje gemaakt. Deze Meldcode voor verpleegkundigen en verzorgenden is een uitwerking van de basis Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld van het ministerie van VWS.

Meldcode
V&VN-voorzitter Henk Bakker: ‘Iedere verpleegkundige en verzorgende moet straks werken met de meldcode van de instelling en van de beroepsvereniging. V&VN heeft al geanticipeerd op de nieuwe wet, met een speciale meldcode voor onze beroepsgroep.’

Door: redactie Nursing

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.