Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe opleiding mbo-verpleegkunde voor Euregio

Aan het ROC Nijmegen kunnen studenten sinds kort een internationaal georiënteerde opleiding verpleegkundige volgen: MBO Verpleegkundige – Euregio. De studenten lopen stage in ziekenhuizen in Duitsland en België. In februari zijn de eerste 10 studenten gestart met de opleiding.
<p>Nieuwe opleiding mbo-verpleegkunde voor Euregio</p>
Nieuwe opleiding mbo-verpleegkunde voor Euregio

Tijdens de opleiding is er extra aandacht voor spreekvaardigheid in het Duits, verder is er geen inhoudelijk verschil met andere mbo verpleegkunde-opleidingen. De schoolperioden volgt elke student bij ROC Nijmegen in Nederland. Stages kunnen gevolgd worden in een ziekenhuis in Duitsland of België. Het diploma dat de student uiteindelijk behaald wordt in Nederland, België en Duitsland erkend.

Tekort stageplaatsen

Door deze internationale ervaring vergroot de student zijn kansen op de  arbeidsmarkt in Nederland en die in onze buurlanden, vindt projectleider Johan Neijenhuis: ‘Door het starten met deze studieroute speelt  ROC Nijmegen bovendien stageplaatsen vrij voor gediplomeerde vmbo-leerlingen die willen starten met een opleiding tot MBO Verpleegkundige. Er is in deze regio immers een nijpend gebrek aan stageplaatsen voor mbo-studenten.Het probleem met de stageplaatsen zal door deze route niet worden opgelost. Maar het helpt wel.’

Blog Renée: ‘Buitenlandse stage of niet?’

Vanmorgen heb ik een medestudent, die ondertussen een vriendin is geworden, uitgezwaaid op Schiphol. Ze vertrekt over een paar uur naar Tanzania. Lees verder >>>

Subsidie

Dankzij een Europese subsidie Erasmus+ wordt de financiering voor huisvesting en reiskosten van de studenten bekostigd. Twee ziekenhuizen in Duitsland (Münster en Kleve) en een ziekenhuis in België (Leuven) zijn partner in dit project.
Meer weten over de opleiding? Kijk hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.