Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe opleiding moet zorg in verpleeghuis verbeteren

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) begint in januari 2009 een nieuwe opleiding: verpleegkundige in de verpleeghuisartsenpraktijk. De Hogeschool denkt hiermee de zorg in verpleeghuizen te kunnen verbeteren.

 

De opleiding is bedoeld voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 en wordt verzorgd vanuit Transfer Verpleegkunde, onderdeel van de opleiding Verpleegkunde. Nieuw is de opleiding niet: al eerder startten soortgelijke opleidingen in Breda en Amsterdam.

Taakherschikking

De Hogeschool in Ede meent dat de opleiding de zorg in verpleeghuizen kan verbeteren, omdat die aansluit bij ontwikkelingen in de gezondheidszorg waarbij verpleegkundigen waar mogelijk delegeerbare taken van de verpleeghuisarts overnemen. Die taakherschikking zorgt ervoor dat de kwaliteit op de werkvloer wordt versterkt, terwijl de verpleeghuisarts zich kan richten op de kerntaken.

Simpele zorg

Ook wordt de zorg in verpleeghuizen voor verpleegkundigen interessanter, zegt een woordvoerster van de CHE. ‘Binnen onze hbo-v-opleiding lopen studenten in het eerste of tweede jaar tien weken stage in een verzorgings- of verpleeghuis. Zij zeggen al na een paar weken dat het simpele zorg is: het is niet veel meer dan wassen en het eten verzorgen. Dat maakt het voor hen niet aantrekkelijk om daar in de toekomst te gaan werken. Deze opleiding geeft het takenpakket van de verpleegkundige in het verpleeghuis meer gewicht en maakt het ook veel leuker.’

Ede Stad

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Die mogen dus weer de leuke klussen opknappen en ik mag straks zeker alleen nog maar mensen uit de stront halen ?? Dan ben ik ze liever kwijt dan rijk als men zich te goed voelen voor een verpleeg/verzorgingshuis. Ga dan a.u.b. naar een ziekenhuis!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.