Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nieuwe richtlijn verslaglegging in de maak

Het LEVV is gestart met de ontwikkeling van een nieuwe Richtlijn Verpleegkundige en Verzorgende Verslaglegging.
Nieuwe richtlijn verslaglegging in de maak

 De richtlijn zal de Herziene Consensus Verpleegkundige Verslaglegging uit 1991 vervangen. Nieuw aspect is dat de richtlijn die nu ontwikkeld wordt zowel voor verpleegkundigen als verzorgenden bedoeld is. Een stuurgroep bestaande uit vertegenwoordigers van beroepsverenigingen/organisatie V&VN, NU’91 en Sting begeleidt de ontwikkeling van de richtlijn.

Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Rapporteren is moeilijk voor mensen. Er zijn maar weinig collegae die netjes, kort en bondig ( objectieve observatie)kunnen rapporteren. Ik denk altijd aan wat mijn docent op de HBOV zei. Rapporteren is je visitekaartje!!!! Als je daaraan denkt dan let je goed op wat en hoe je iets opschrijft.

  2. Lees alle reacties
  3. Nieuwe richtlijn verslaglegging? Goede zaak.
    Het nieuwe aspect (richtlijn voor verpleegkundigen en verzorgenden)? Ik ben erg benieuwd. Wordt het weer de volgende gemiste kans om een goede stap te zetten in het rechttrekken van de scheefgegroeide situatie in ons land waarin verpleegkundigen (niv 4 & 5) en verzogenden steeds meer over een kam worden geschoren? Of wordt er nu eindelijk eens klip en klaar geformuleerd waar de unieke verantwoordelijkheden van de verpleegkundige- en van de verzorgende- beroepsbeoefenaar liggen, ook wat betreft een goede verslaglegging? Het wordt hoog tijd dat het voor iedere zorgprofessional duidelijk wordt aan welke verwachtingen hij/zij moet voldoen, maar regel 1 is dan wel: reele verwachtingen neerschrijven in een richtlijn. Verwachtingen die passen bij competentieniveaus van de verschillende groepen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.