Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe richtlijn voor ulcus cruris

Afgelopen zomer verscheen de richtlijn Veneuze Pathologie bestaande uit vier onderdelen: varices, diep veneuze ziekten, ulcus cruris en compressietherapie.
Nieuwe richtlijn voor ulcus cruris
Foto: Wim van Ophem

Voor verpleegkundigen zijn vooral de laatste twee onderwerpen interessant. Het hoofdstuk over ulcus cruris venosum is een update van de CBO-richtlijn ‘Diagnostiek en behandeling van het ulcus cruris vensum’ uit 2005. De richtlijn compressietherapie richt zich vooral op varices en de veneuze pathologie. Op andere indicaties (zoals niet veneus lymfoedeem, erysipelas) en meer praktische aspecten van compressietherapie wordt nog niet ingegaan. Daarom werkt het Kenniscentrum Wondzorg WCS aan een uitgebreide richtlijn voor compressietherapie die zo omstreeks de zomer van 2015 zal verschijnen. 
Download de richtlijn onderaan dit document.

Meer over de nieuwe richtlijn
In Nursing november staat een uitgebreid artikel met de belangrijkste tips bij ulcus cruris venosum uit de nieuwe richtlijn. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.