Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe Sneller Beter-ziekenhuizen bekend

DEN HAAG - Deze week is de selectie van laatste groep van acht Sneller Beter -ziekenhuizen bekend gemaakt. Met de bekendmaking van de laatste groep telt Nederland in totaal 24 ziekenhuizen die elk in twee jaar tijd internationaal beproefde methodes invoeren om de zorg efficiënter, veiliger en patiëntvriendelijker te maken.

Tot de
laatste groep Sneller Beter -ziekenhuizen behoren: het Elkerliek
Ziekenhuis (Helmond/Deurne), het Erasmus MC (Rotterdam), het FlevoZiekenhuis
(Almere), het Gemini ziekenhuis (Den Helder), het MaasZiekenhuis Pantein
(Boxmeer), het Refaja Ziekenhuis (Stadskanaal), het Sint Lucas Andreas
Ziekenhuis (Amsterdam) en het VieCuri Medisch Centrum (Venlo/Venray).

Ondersteuning
Deze laatste groep ziekenhuizen start op 1 oktober 2006 en krijgt ondersteuning van het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO, de Orde van Medisch Specialisten en het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg. De ziekenhuizen starten deze zomer al met de voorbereidingen. Het verbeterprogramma in de ziekenhuizen, ook wel Sneller Beter pijler 3 genoemd, duurt vier jaar.

Patiëntveiligheid
Het doel van de Sneller Beter-ziekenhuizen is in 2 jaar tijd versneld verbeteringen door te voeren. Zo streven de ziekenhuizen naar een toegangstijd voor poliklinieken van minder dan een week, een toename van de productiviteit van OK’s, ligduurverkorting en kortere doorstroomtijden voor diagnostiek en behandeling. Op het gebied van de patiëntveiligheid voert elk ziekenhuis een systeem in van veilig incidenten melden en streven naar 50% minder medicatiefouten en postoperatieve wondinfecties. Het percentage decubituspatiënten moet minder dan 5% worden.

www.snellerbeter.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.