Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe soap moet jongeren naar de zorg trekken

Zorgondernemers en brancheorganisatie ActiZ werken samen aan een tv-soap die zich afspeelt in en rond de zorg. Doel van deze soap is om jongeren te interesseren voor een baan in de zorg.

De zorgorganisaties werken aan de soap samen met Johan Nijenhuis, maker van Goede Tijden Slechte Tijden en Spangas. De soap gaat over drie jonge mensen die stage lopen in zorgcentrum ‘Malaika’. Zij werken samen met ervaren collega’s. Hun werk in de thuiszorg en de verpleeg- en verzorgingshuiszorg, maar ook hun privélevens en onderlinge relaties komen aan bod.

Buurtzorg
De serie is geïnitieerd door Jos de Blok van Buurtzorg. ‘Jongeren moeten al op jonge leeftijd een leerweg of profiel kiezen. Vaak hebben ze nog geen idee wat verschillende beroepen inhouden. Ik ben er van overtuigd dat wij met Malaika kunnen laten zien hoe boeiend een vak als verpleegkundige of verzorgende kan zijn en dat het eigenlijk heel avontuurlijk is om mensen die jou nodig hebben te ondersteunen.’

Zien?
De soap is vanaf 25 maart elke werkdag tussen 19:00 en 19:30 uur te zien op RTL 5. Veel van de hoofdrolspelers in Malaika komen zelf uit de zorgsector, onder wie de actrice Jasmine Sendar, bekend van onder meer Goudkust en ONM.

Bron: Actiz

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.