Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe specialisatie voor IC-verpleegkundigen

MAARSSEN – IC-verpleegkundigen kunnen zich vanaf september laten opleiden tot renal practitioner. In deze nieuwe opleiding komen zaken als hemofiltratietechnieken en nierfunctievervangende therapieën aan de orde.
Nieuwe specialisatie voor IC-verpleegkundigen

De opleiding is ontwikkeld door de Care Training Group, die eerder al met opleidingen voor ventilation practitioner en circulation practitioner kwam. Volgens managing director Hans Sloot kan de kwaliteit van de behandeling van nierpatiënten op de IC met dit nieuwe specialisme verbeterd worden.

Up-to-date
‘Op dit moment wordt niet altijd direct voor de beste therapie gekozen. In de opleiding kijken we bijvoorbeeld naar de verschillende filters die er zijn en in welke gevallen je die het beste kunt toepassen. Verder zorgen we dat iedere deelnemer helemaal up-to-date is met de nieuwste technieken en ontwikkelingen, ook op het gebied van recht en wetskennis.’

Twee seminars
Nieuw aan de opleiding is ook dat deze niet in wekelijkse of maandelijkse dagdelen is opgedeeld, maar in twee seminars van drie dagen fulltime. ‘De cursisten verblijven in een hotel of congrescentrum en krijgen van acht uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds les. Op die manier kunnen ze al hun aandacht op de lesstof richten zonder door andere zaken te worden gestoord.’

Inschrijven
Voor de eerste cursus in september zijn twaalf plaatsen beschikbaar, waarvan er al negen vergeven zijn. Snelle beslissers kunnen zich nog opgeven via de website van het CTG.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.