Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe toelatingseisen HBO-V op komst

DEN HAAG - Met ingang van komend studiejaar komen er nieuwe toelatingseisen voor de HBO-V en andere gezondheidszorgopleidingen. De HBO-raad heeft onderzocht welke eisen nodig zijn.  

De nieuwe eisen moeten er komen vanwege de herziening van de profielen in havo en vwo met ingang van het schooljaar 2007-2008.

Recht
De hogescholen kiezen voor een gemengd stelsel van toelatingsrecht en toelaatbaarheidsrecht. Het toelatingsrecht houdt in dat in een wettelijke regeling wordt vastgelegd welk profiel toelating geeft tot welke hbo-opleidingen.

Onderzoek
Voor profielen die niet zonder meer toelatingsrecht verschaffen, geldt het principe van toelaatbaarheid. Een student zal dan een toelatingsonderzoek moeten doen. De hogeschool bepaalt vervolgens onder welke voorwaarden een student kan worden ingeschreven bij een opleiding.

Wiskunde
Voor de opleidingen in het gezondheidszorgonderwijs geldt dat studenten met elk profiel tot iedere opleiding kunnen worden toegelaten, met uitzondering van havisten met het profiel Cultuur en Maatschappij. Zij moeten een toelatingsonderzoek doen, omdat in hun profiel het vak wiskunde/rekenen ontbreekt.

www.minocw.nl
 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.