Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe website voor BIG-register

Informatie over herregistratie, de artsen waar je mee werkt of je collega- verpleegkundigen vind je voortaan via www.bigregister.nl
Nieuwe website voor BIG-register

De informatie over het BIG-register was eerder alleen toegankelijk via Ribiz.nl. De site is sinds enkele weken vernieuwd, heeft een andere ‘look en feel’ en zou ook overzichtelijker zijn geworden.

Bevoegdheid verpleegkundigen
In het BIG-register staan meer dan 400.000 zorgverleners geregistreerd. Het BIG verschaft informatie over de bevoegdheid van een zorgverlener. Iedereen kan het register raadplegen, ook patiënten die informatie willen over zijn verpleegkundigen en artsen.

BIG-register.nl
Door: redactie Nursing

Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.

3 REACTIES

 1. Het bigregister gebruikt de geboortenaam vanuit het GBA (= burgelijke basis administratie.
  Als men van een zorgverlener dus alléén de (dagelijks gebruikte) achternaam weet die hij/zij verkregen heeft door huwelijk of geregistreerd partnerschap dan kan men deze zorgverlener niet vinden op de site Bigregister.nl
  De zorgconsument zal de zorgverlener, therapeut, psycholoog, specialist, tandarts of andersoortige medicus naar zijn/haar geboortenaam, voorletters en geboortedatum (of geboortenaam, voorletters en woonplaats) moeten vragen om te kunnen vaststellen of hij/zij Big-geregistreerd is.

 2. Lees alle reacties
 3. Zoeken op Bignummer is fraude gevoelig: iemand met een veel voorkomende achternaam kan het BIgnummer van een andere zorgverlener aan zijn/haar cliënt doorgeven.
  Dit komt omdat het zoekresultaat na het invoeren van een Bignummer alleen de achternaam en beroep van die persoon weergeeft… en niet waar hij/zij woont of werkt!
  bv ik zou ook het Bignummer van mijn (schoon)familielid kunnen opgeven (bv als ik een ongediplomeerde zou zijn en in de particuliere verpleging mijn geld zou willen verdienen). We hebben namelijk dezelfde voorletter.

 4. aanvulling: alle zorgverleners zijn ALLEEN met zijn/haar geboortenaam te vinden op de website van het BIG-register.
  Zorgconsumenten weten alleen of ze van hun zorgverlener/medici het juiste Big-nummer hebben gevonden wanneer ze ook over de geboortedatum van deze persoon beschikken.Zoeken op achternaam en woonplaats (of plaats waar de persoon werkt) geeft niet altijd het juiste of betrouwbare zoekresultaat! bv er zijn meerdere M. Jansen, verpleegkundige in Amsterdam…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.