Nieuwe website voor meiden met eetproblemen

De hulpsite 99gram.nl is gelanceerd. De website richt zich op meiden tussen de 14 en 23 jaar met vragen en zorgen over eten, gewicht en uiterlijk. Het is de eerste volledige stepped care interventie binnen de GGZ, waarbij een compleet aanbod van preventie tot en met behandeling geboden wordt.

De site biedt betrouwbare informatie, contact met deskundigen, lotgenotencontact en een natuurlijke overgang naar een online behandeling, al dan niet anoniem. Dit kan vanuit hun eigen huis, zonder last van schaamte en op het moment wanneer zij hulp nodig hebben. 99gram.nl is een initiatief van Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

 

Chatten

De website richt zich op meiden die een risico lopen om een eetstoornis te ontwikkelen, maar zich daar niet altijd van bewust zijn. Naast informatie over eten, gewicht en uiterlijk biedt de site een mogelijkheid om te chatten en mailen met deskundigen zoals een diëtist. Ook zijn er meerdere zelftesten beschikbaar. Mocht er sprake zijn van een serieus eetprobleem, dan biedt de site een volledige online behandeling.

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: 99gram.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.