Het blijkt dat als je in de zorg werkt, de kans groot is dat je naast je werk als verzorgende mantelzorger bent voor iemand buiten je werkveld.
Er is een onderzoek naar dit onderwerp gedaan. Vooral op de mensen die in de VVT-sector werken is het mantelzorgen vaak van toepassing. Ook ik ben mantelzorger. Omdat ik in de zorg werk, lijkt het logisch dat ik mantelzorgtaken doe voor mijn moeder en een alleenstaande tante. Ik doe het met liefde, maar ikzelf vind het niet vanzelfsprekend. En toch doe ik het. Dit betekent dat je eigenlijk kunt stellen dat je min of meer continu bezig bent met het zorgen en regelen van dingen wat te maken heeft met verantwoording dragen voor anderen. En dat is niet alleen lichamelijk belastend maar zeker ook geestelijk. En als je bedenkt dat je veelal ook nog een partner en kinderen hebt, besef je dat je een zeer druk maar ook rijk leven hebt. Stel je voor als dit alles zou wegvallen, hoe leeg zou dat dan zijn?

Hilarisch: Koefnoen geeft mantelzorg
Dat je meestal als verzorgende ook nog mantelzorger bent heeft vooral te maken met de kennis die je in huis hebt. Het is dan heel vanzelfsprekend dat je de aangewezen persoon bent in je familie of kennissenkring. Het heel belangrijk om te beseffen dat het noodzakelijk is om soms voor jezelf te kiezen. Juist om een goede balans te houden in je leven qua werk en privé. Het gevaar is groot dat je overbelast raakt en daar is niemand mee gebaat. Toch is het moeilijk om nee te zeggen, want het willen verzorgen zit nu eenmaal diep in het leven van een verzorgende!
Ben jij ook mantelzorger? En baal je ervan dat dit vanzelfsprekend een taak is die op jouw schouders terecht komt? Laat je reactie hieronder achter!
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account