Verzorgingshuis Rudolf Steiner in Den Haag heeft een Loden Bord ontvangen omdat de maaltijd en de gastvrijheid onder de maat zou zijn.
De ‘onderscheiding’ is bedoeld voor verzorgingshuizen waar aan de kwaliteit van de maaltijden nog wel iets verbeterd kan worden. In totaal werden de restaurants van 44 Haagse zorginstellingen beoordeeld op kwaliteit van de maaltijden, sfeer en gastvrijheid. Zorginstellingen die uitermate goed presteerden, kregen een bronzen, zilveren of gouden bordje uitgereikt.
‘Gastvrijheid beneden peil’
Verzorgingshuis Rudolf Steiner was de enige die een Loden Bord kreeg. Het commentaar van jurylid en sterrenkok Pierre Wind was dat de maaltijd niet op smaak, slecht bereid was en de gastvrijheid ver beneden peil. De beoordeling is afkomstig van diverse mysterie guests –ouderen die de restaurants meerdere malen bezoeken- en de jury zelf.
Reactie zorginstelling
De zorginstelling was niet aanwezig bij de prijsuitreiking om het Loden Bord in ontvangst te nemen. Directeur Ted van Schie vindt de uitreiking een ‘scheve vergelijking’, laat hij Food Hospitality weten. ‘Wij hebben geen speciaal restaurant zoals de rest. Er is één menu voor bewoners, dit krijgen bezoekers ook.’ Ook meent hij op een slecht moment beoordeeld te zijn. ‘Wij streven naar goede kwaliteit elke dag, helaas lukt dat niet altijd. Dit gaan we verbeteren.’
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account