Twee koks van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen hebben tijdens een kookwedstrijd het lekkerste eten gemaakt.
Zij versloegen daarmee acht andere zorginstellingen.
De Sint Maartenskliniek won op basis van de keuze van het menu, de smaak, de presentatie van het gerecht en de originaliteit. De koks mochten de titel ‘Beste menu van de zorg 2010’ in ontvangst nemen. Het streekmenu wordt opgenomen in de menucyclus van Distrivers waardoor het binnenkort door het gehele land te verkrijgen is. Bovendien werd de prestatie beloond met 5.000 euro.
Patiënten herstellen sneller
De koks stelden voor een budget van 4 euro per persoon een compleet driegangenmenu samen. Daarbij werd vooral gebruik gemaakt van verse streekproducten. Een goede maaltijd kan patiënten beter eten en sneller laten herstellen na een operatie. Jelle Ferwerda, hoofd voeding van de Sint Maartenskliniek op de website van het ziekenhuis: ‘De keuze uit lekkere, verse regionale producten draagt bij aan het welbevinden en een voorspoedig herstel. Daarom kiezen wij bewust voor verse en voedzame producten van bedrijven binnen die dichtbij het ziekenhuis liggen. Zo zijn ze het meest vers en dus het gezondst!’
St. Maartenskliniek Nijmegen
Door: redactie Nursing
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account