Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog eens ruim 1000 zorgverleners positief getest op covid-19

Tussen 9 juni en 11 augustus zijn nog eens 1073 zorgverleners positief getest op Covid-19. Van 13 zorgmedewerkers is gerapporteerd dat zij zijn overleden aan (de gevolgen van) Covid-19. Dat waren er in juni nog 11.
GGD-medewerker neemt coronatest af
Een medewerker van de GGD Rotterdam-Rijnmond neemt een coronatest af. Foto: ANP

Dat meldt het RIVM op 11 augustus in een wekelijkse update van het rapport ‘Epidemiologische situatie Covid-19 in Nederland’.

In totaal zijn nu 18.046 zorgmedewerkers in de leeftijd van 18 t/m 69 jaar met Covid-19 gemeld. Begin juni waren dat er nog 16.973.

Ziekenhuisopnames

Van alle besmette zorgverleners tot nu toe zijn 539 gemeld als opgenomen in het ziekenhuis, dit is 3% van het totaal aantal positief op Covid-19 geteste zorgmedewerkers. Zij hadden een leeftijd tussen de 40 en 69 jaar. Het aantal besmette zorgverleners betreft zowel binnen- als buiten het ziekenhuis. Het is niet bekend of te achterhalen of de zorgmedewerkers het virus tijdens hun werk hebben opgelopen of daarbuiten.

Testen

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het nieuwe coronavirus. Tot die tijd was het testbeleid voornamelijk gericht op mensen met een verhoogd risico op een ernstig beloop van de ziekte of patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast werden zorgmedewerkers laagdrempelig getest bij (milde) klachten. Daarom vormen zorgmedewerkers een groot deel van het totaal aantal gemelde Covid-19 patiënten.

Van alle 40435 meldingen van bevestigde Covid-19 patiënten tussen de 18 en 69 jaar is 45% (18046) zorgmedewerker.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.