Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog steeds veel klachten over Thyrax®

Het bijwerkingencentrum Lareb ontvangt nog steeds veel klachten over de verplakkingswijziging van Thyrax®.
Nog steeds veel klachten over Thyrax®
Nog steeds veel klachten over Thyrax® - Foto: Arno Massee

Door een uitzending van het televisieprogramma Radar ontving Lareb afgelopen weken meer dan 2000 meldingen over bijwerkingen bij het gebruik van Thyrax®. Het bijwerkingencentrum start een vervolgonderzoek om een beter beeld te krijgen van de mogelijke achtergronden en gevolgen van de verpakkingswijziging.

Doordrukstrips

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) waarschuwde in het najaar van 2014 voor bijwerkingen door een wijziging van de verpakking. De oorspronkelijke bruine glazen flessen zijn vervangen door doordrukstrips. Sinds de nieuwe verpakking worden er meer meldingen gemaakt van bijwerkingen die wijzen op hyperthyreoïdie, een te hoge concentratie schildklierhormoon in het bloed.

Bijwerkingen

Wat moet je doen bij een patiënt die dit middel gebruikt en last heeft van bijwerkingen? Lees meer >>>

Indicatie

Thyrax® is geïndiceerd als vervangingstherapie bij hypothyreoïdie van elke etiologie. Ook wordt het gebruikt voor onderdrukking van schildklierstimulerend hormoon (TSH) en na radiologische en/of chirurgische behandeling van schildklierkanker.

Bekijk de uitzending van Radar

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.