Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Normen voor thuiszorg beschikbaar

MAARSSEN – In het document 'Normen voor verantwoorde zorg thuis' hebben organisaties uit de thuiszorg vastgelegd waaraan de dienstverlening moet voldoen. Cliënten-, beroeps- en brancheorganisaties waren betrokken bij het vaststellen van de normen.

Eén van de normen is dat iedere cliënt een zorg- of leefplan krijgt met duidelijke informatie over de zorgverlening die hij of zij kan verwachten. Veel thuiszorgorganisaties werken al met zulke zorgplannen, maar nu wordt het een vaststaande norm. ‘Dat geldt voor meer zaken die we nu hebben vastgelegd: veel wordt al gedaan, maar nu wordt het de standaard’, zegt Sylvia Suvaal van brancheorganisatie ActiZ (voorheen Arcares en Z-org).

Toetsing
Zorgaanbieders moeten één keer in de twee jaar een onafhankelijke cliëntenraadpleging laten uitvoeren op basis van een aantal prestatie-indicatoren. De kwaliteitsgegevens van de verschillende instellingen komen op de website www.kiesbeter.nl te staan. Er is in verband met het project een raadpleging onder vijftig duizend cliënten gehouden en de resultaten daarvan zullen vanaf september op kiesbeter.nl staan. Daarna zullen deze gegevens regelmatig worden vernieuwd. Clienten kunnen de ‘normen verantwoorde zorg’ nalezen op de websites www.thuiszorg.nl en www.arcares.nl en in de nabije toekomst op de nieuwe website www.actiz.nl.

1 REACTIE

 1. Wellicht sluit deze reactie niet helemaal aan bij bovenstaand artikel. Ik ben echter op zoek naar werkers in de thuiszorg (verpleging, verzorging en HV)
  die ervaring hebben met het electronisch clienten dossier.(ECD) Onze organisatie wil dit in de toekomst
  invoeren in de extra-murale zorg. De vraag is hoe je dit doet in de thuisssituatie. Neem je een laptop mee.
  welke gegevens voer je bij de client in, welke op kantoor. Levert het tijdwinst op? hoe ga je met de privacy om? doe je zaken dubbel (bij de client thuis, en op kantoor)? Etcetera. Wie wil hierover met mij van gedachten wisselen?
  groeten Albert Geven.
  trainer on the job in de thuiszorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.