Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NOVW eist erkenning voor wondverpleegkundigen

Wondverpleegkundigen moeten een betere positie en meer erkenning krijgen. Vooral met het oog op de toekomst is dit van belang. Dat zegt Ton Lassing, voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wondverpleegkundigen.

Volgens de NOVW stijgt het aantal diabetici in de toekomst met 16%. Hierdoor zal ook het aantal mensen met een diabetische voet toenemen en dat heeft weer ernstige gevolgen voor de kosten van de wondzorg. ‘Samen met ulcus cruris en oncologische wonden is de diabetische voet een van de grootste kostenposten in de zorg’, zegt Lassing. Hij pleit dan ook voor meer aandacht van gespecialiseerd verpleegkundigen voor dit soort wonden.

Aandacht
In verband met de verwachtte groei van het aantal wonden, moet er bij beleidsmakers en wondspecialisten van ziekenhuizen en de thuiszorg meer aandacht komen voor wondzorg in het algemeen met daarnaast een betere positie en erkenning van gespecialiseerde wondverpleegkundigen, zegt de Nederlandse Organisatie Voor Wondverpleegkundigen.

Symposium
Dit is tevens het thema van een ochtendsymposium NOVW voor beleidsmakers, wondspecialisten en wondverpleegkundigen in de wondzorg, in samenwerking met Elsevier Gezondheidszorg. Het symposium wordt gehouden op het Nursing Event op 8 december aanstaande in het Beatrix Theater Utrecht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.