Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

NU’91 komt nu ook met Kwaliteitsregister

Na de commotie rond het Kwaliteitsregister van V&VN, komt vakbond NU'91 nu met een eigen kwaliteitsregister: het NU Portfolio.
NU'91 komt nu ook met Kwaliteitsregister

Vorig jaar december ageerde NU’91 nog tegen de manier waarop V&VN haar Kwaliteitsregister propageerde. NU’91 betichtte de beroepsorganisatie er toen van misleidende informatie te geven. Ook kreeg V&VN het verwijt dat ze suggereerde dat verpleegkundigen zich moesten inschrijven in het Kwaliteitsregister als voorwaarde voor herregistratie in het BIG-register. Dat zorgde voor veel commotie onder verpleegkundigen en boze brieven.

Deskundigheidsbevordering
Het nieuwe, digitale kwaliteitsregister van NU’91, NU Portfolio, is gratis voor alle verpleegkundigen. De vakbond zegt het belangrijk te vinden dat verpleegkundigen en verzorgenden hun deskundigheidsbevordering goed bijhouden. Binnenkort wordt het digitale register uitgebreid met een rekenmodule waarmee verpleegkundigen kunnen uitrekenen of zij voldoen aan de werkervaringeis die nodig is voor de herregistratie. In een reactie zegt beroepsorganisatie V&VN ‘geen mening’ te hebben over het nieuws dat vakbond NU’91 nu met een concurrerend kwaliteitsregister is gekomen.

Door: redactie Nursing, Aliëtte Jonkers
NU’91

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Fijn dat er eindelijk een kwaliteitsregister is. Jammer dat Nu’91 met een eigen variant komt. Dit bevordert de eenheid onder verpleegkundigen en verzorgenden niet. Wie is hierbij gebaad? Het argument van een vrije keuze is niet overtuigend. Hoezo vrije keuze? Uiteindelijk gaat het om de registratie en het bijhouden daarvan.Dat zoveel verpleegkundige en verzogende beroepen zich verenigen bij V&VN is een goede zaak. Een goede samenwerking tussen NU’91 en V&VN levert meer op dan deze actie.

  3. Zoals ook in de reacties op Bijzijn.nl te lezen is; besteed dit geld liever aan iets nuttigs in plaats van weer opnieuw het wiel uitvinden!
    NU’91 blijft maar als een klein kind wat geen snoep gehad heeft, doorzeuren over het register van V&VN… en dan ook V&VN beschuldigen van misleiding, TRIEST!
    NU’91 kan beter samenwerken met V&VN om het belang van alle verpleegkundigen en verzorgenden van Nederland weer eens te gaan dienen in plaats van het eigen belang. Zo wordt de verpleegkundige beroepsgroep in Nederland nooit een eenheid die het jaren geleden al had moeten worden… NU’91: jullie zijn een kinderachtig zeurclubje geworden en geen schim meer van de initiatiefnemers van de Witte Woede!
    Helemaal lachwekkend is de eerste reactie van de voorzitter; het initiatief moet gelijk al verdedigd worden? Oh ja, zusters trappen er wel in als het gratis is? Enne… 02:56 uur? Slaap tekort? Of een andere tijdszone?

  4. NU’91 heeft destijds niet gewaarschuwd voor het kwaliteitsregister, maar voor de suggestie dat dit register zou voortvloeien uit de Wet BIG. NU’91 is juist van mening dat het voor verpleegkundigen en verzorgenden belangrijk is hun deskundigheidsbevordering goed bij te houden. Wij zijn echter ook van mening dat op welke wijze en waar deze informatie wordt bijgehouden een vrije keuze moet zijn. Keuzevrijheid is dus het motto. Dat is ook de reden dat het digitale NU Portfolio gratis beschikbaar is voor alle verpleegkundigen en verzorgenden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.