Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91 opent Meldpunt Arbeidsmarkt

Verpleegkundigen die te maken hebben met problemen op de arbeidsmarkt kunnen deze zomer hun verhalen kwijt bij het meldpunt van NU’91.  

Gevolgen van de WMO, gevolgen van fusies en reorganisaties, problemen omdat er te weinig personeel is, vacaturestops en problemen met inkomen en andere arbeidsvoorwaarden. Alle verpleegkundigen en verzorgenden kunnen hun ervaringen mailen naar meldpuntarbeidsmarkt@nu91.nl.

Schrijnend
‘NU’91 hoort veel schrijnende verhalen van haar leden die het gevolg zijn van de arbeidsmarktproblematiek’, zegt Monique Kempff, voorzitter NU’91. ‘Het is aan de orde van de dag dat verzorgenden gevraagd wordt om tien procent van hun loon in te leveren of in een lagere functieschaal gezet worden omdat werkgevers in de financiële problemen zitten. Zorg kan niet meer goed verleend worden omdat er niet voldoende personeel aanwezig is. De tekorten in de zorg zijn vandaag al merkbaar en daar moeten we snel iets aan doen.’

Alle verhalen
Na de zomer zal het Ministerie van VWS met een plan komen voor de arbeidsmarktproblemen in de gezondheidszorg. ‘Monique Kempff: ‘NU’91 draagt hier aan bij door met constructieve oplossingen te komen. Dan is het voor ons ontzettend belangrijk dat we alle verhalen kennen van verpleegkundigen en verzorgenden.’

Door: redactie Nursing
NU’91

Lees ook:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.